Vi hittade hel anka (2,2kg) för 79 kr/kg hos Hellbergs Fågel & Vilt vid hötorgets saluhall. På vägen ut fastnade vi vid Kajsas Fisk och en stor rosa bläckfisk.

Bläckfisk

Vi fick passa på att äta bläckfisk i somras på Skiathos i Grekland, då på ett par olika vis. Denna gång tänkte vi att en lätt bläckfisksallad kunde duga som förrätt. Bläckfisken fick sjuda 20 minuter i vatten, vinäger och salt, varpå vi hällde över den uppskivade bläckfisken en dressing bestående av olja, citronsaft, finhackad vitlök, persilja och salt /peppar. Mums! Dofterna fick en att minnas sommarsemestern på Skiathos.

Canard à la Orange enligt Plura

Anka i apelsinsås är ju så franskt det bara kan bli, enkelt och gott är det också. Pluras recept på helsekt anka i ugn är en riktig höjdare, speciellt såsen på socker, vinäger, portvin, apelsinsaft, smör och vätska ifrån ankan.

Vi gjorde även Tivolicrêpes till efterrätt, men utan likör, eftersom Sofie är gravid, vilket gjorde att fyllningen inte blev tillräckligt söt för att det skulle bli gott. Men det fanns ändå inte mycket plats kvar i våra magar för efterrätt så det gick oss oberört förbi.

Färdig för ugn

David med sin preparerade anka som är redo att gå in i ugnen. Smord och stoppad med apelsincest, apelsinsaft, olivolja, vitlök, salt, peppar och rosmarin.

Skeptisk

Sofie var lite skeptisk till en början.

Upplägg

Kanske inte så stiligt men gott var det.